ilaclist | Senin için en şifalı ilaçları listeler

ACUITEL 5 MG 20 TABLET

ilaci gonderen 24 Temmuz 2009 Cuma by Arkadaş

İlaç Formülü

Her bölünebilir film kaplı tablette 5-20-40 mg kinaprile eşdeğer miktarda kinapril hidroklorür ve boyar madde olarak sarı ve kırmızı demir oksit, titanyum dioksit içerir.

Endikasyonları

Hipertansiyon Kinapril hipertansiyon tedavisinde endikedir. Kinapril, hipertansiyon hastalarında monoterapi şeklinde veya tiyazid diüretikleri ve beta-blokerleri ile birlikte uygulamada etkilidir. Konjestif Kalp Yetersizliği Kinapril bir diüretik ve/veya kardiyak glikosid ile birlikte uygulandığında konjestif kalp yetersizliği tedavisinde etkilidir.

Etkileşimler

Tetrasiklin ve magnezyumla etkileşen diğer ilaçlar: Tetrasiklinin kinapril ile birlikte uygulanması, tetrasiklin absorpsiyonunu %28 ila %37 oranında azaltmıştır. Absorpsiyondaki bu düşmenin nedeni kinapril formülü içinde bir eksipiyan olarak yer alan magnezyum karbonatın bulunmasıdır. Kinapril ve tetrasiklin birlikte reçete edildiğinde bu etkileşim göz önünde bulundurulmalıdır. Lityum: Lityum ve ADE inhibitör tedavisini birlikte alan hastalarda, bu maddelerin sodyum kaybedici etkisi olması nedeniyle serum lityum seviyelerinde artış ve lityum toksisitesi semptomları bildirilmiştir.

Bu ilaçlar birlikte alınırken dikkatli olunmalıdır ve ayrıca serum lityum seviyelerinin sık sık kontrol edilmesi önerilir. Aynı zamanda bir diüretik de kullanılıyorsa, bu da lityum toksisitesi riskini artırabilir. Diğer Ajanlar: Kinapril propranolol, hidroklorotiyazid, digoksin veya simetidin ile birlikte uygulandığında, klinik açıdan önemli herhangi bir farmakokinetik etkileşim meydana gelmemiştir. Tek doz varfarinin antikoagülan etkisi (protrombin süresi ile ölçülen), günde iki defa birlikte alınan kinaprille önemli bir değişikliğe uğramamıştır. 

ACUITEL 5 MG 20 TABLET yan etkileri

ACUITEL 5 MG 20 TABLET dozu kullanimi

0 Responses to "ACUITEL 5 MG 20 TABLET":